Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης - να ένας αριστερός!

Μίκης Θεοδωράκης - να ένας αριστερός!
Θεοδωρής Τσιαμίτας


Όταν βλέπεις έναν γνήσιο αγωνιστή, που έχει εξελιχθεί σε λαϊκό, εθνικό σύμβολο και ζωντανό θρύλο, να βγαίνει στα 93 του χρόνια και να συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στη βαρβαρότητα και τον φασισμό απο όπου κι αν προέρχεται - ακόμη κι αυτόν που μασκαρεύεται τον ανθρωπισμό γιατί απλά δεν είναι ανθρώπινος - δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις το φως του ήλιου της δικαιοσύνης, και να το μεταλαμπαδέψεις. Έτσι λοιπόν, όταν παρακολουθείς τον Μίκυ μας, δε μπορείς παρά να σκεφτείς: να ένας αριστερός! Να ένας πατριώτης! Να ένας Έλληνας, που είναι συνάμα και πολίτης του κόσμου! Όπως ήταν πάντοτε οι Έλληνες και ο Ελληνισμός. Κομμάτια Ανθρωπότητας!
Μερικοί αριστερίζοντες, όμως, που φασιστερίζουν επικίνδυνα, νομίζουν ακόμη πως για να ανήκεις στην Ανθρωπότητα πρέπει πρώτα να σπάσεις τις ρίζες σου, να αποδεχτείς τη λήθη για να ξεχάσεις ακόμη κι οτι ξέχασες, να απαρνηθείς κάθε άλλο σου χαρακτηριστικό, και δεν καταλαβαίνουν οτι είναι σαν άχρωμες ψηφίδες που δεν έχουν νόημα σε κανένα ψηφιδωτό. Γι'αυτό και το εθνομηδενιστές είναι μια σύνθετη λέξη με το πρώτο μέρος της περιττό, καθώς το δεύτερο είναι ήδη απολύτως περιγραφικό.
Μίκη, ως έθνος, ως λαός, σου είμαστε ευγνώμονες για διαχρονικό σου αγώνα, την αντίσταση σε κάθε μορφής βαρβαρότητα και την προσφορά σου στον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα. Κι όταν κάποτε θα μας φύγεις, να είσαι σίγουρος οτι θα είμαστε εκεί, να φωνάξουμε Άξιος, αλλά και πως η Μακεδονία είναι ακόμη μία, και είναι του Ελληνισμού!





Μίκης Θεοδωράκης - εθνική μειοδοσία η υποχώρηση στο όνομα για το Σκοπιανό: https://www.protothema.gr/politics/article/789617/mikis-theodorakis-ethniki-meiodosia-i-upohorisi-sto-onoma-gia-to-skopiano/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...