Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το στρατηγικό μέλλον της Ελλάδας

Το στρατηγικό μέλλον της Ελλάδας
Θεοδωρής Τσιαμίτας


Ο Ελληνισμός διαθέτει υψηλή στρατηγική διαχρονικά. Όταν όλα πηγαίνουν καλά δεν πειράζει και που το ξεχνάμε, μα σε περιόδους κρίσης είναι απαράδεκτο να μένουμε μίζεροι. Γι'αυτό την ενεργοποιούμε και πάλι, λόγω ανάγκης. Επειδή επινοήσαμε την στρατηγική είμαστε ακόμη εδώ, ενώ πολλοί και ισχυρότεροι εχθροί μας, δεν είναι. Όσον αφορά την επικαιρότητα, δε θα δώσουμε μεγαλύτερη βάση σε ένα δημοψήφισμα απ'όσο του πρέπει, αλλά στο μετά απο αυτό, γιατί είμαστε λαός του χρόνου, με παρελθόν και μέλλον. Κι αν οι εχθροί μας προσπαθούν να μας πείσουν οτι τα δεδομένα είναι πραγματικά εφιαλτικά κι οτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, εμείς θα ανάψουμε ξανά το Φως του Ελληνισμού που δείχνει ξεκάθαρα τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι μαζί, για να ξεπεράσουμε αυτά τα μικρά, μπροστά στην ιστορία μας, εμπόδια.
Η στρατηγική που ξεκίνησε ήδη η Ελλάδα και είναι πρέπον να πιέσουμε να συνεχιστεί άμεσα είναι:

1. Πλήρης αξιοποίηση Ελληνικής ΑΟΖ (Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία με την επίσημη ανακοίνωση των πρώτων 20 θαλάσσιων οικοπέδων σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα και αναγνωρίστηκε και υποστηρίχθηκε και απο τα 28 κράτη μέλη. Ο πρώτος γύρος αδειοδότησης άρχισε στις 14 Νοεμβρίου 2014 και ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου 2015 όπου και θα έχουμε στα χέρια μας τις υποψηφιότητες με τις προσφορές των εταιριών για να εξετάσουμε και επιλέξουμε. Η Αξία των κοιτασμάτων Φ.Αερίου και Πετρελαίου υπολογίζεται σε 1.7 τρισεκατομμύρια).

2. Πλήρης αξιοποίηση του Ελληνικού Ζεόλιθου (δόθηκε ήδη η άδεια εκμετάλευσης απο το κράτος στην εταιρία ΟΛΥΜΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΑΕ. Το κοίτασμα στο Βόρειο Έβρο υπολογίζεται στους 100 εκατομμύρια τόνους, και η συνολική του αξία σε τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ).

3. Διεκδίκηση Γερμανικών αποζημιώσεων απο τον Β' παγκόσμιο πόλεμο (Μελέτες που έγιναν ως τώρα κάνουν λόγο για πάνω απο 300 δισεκατομμύρια. Ως χώρα που αντιστάθηκε, γινόμενη παράδειγμα για την ανθρωπότητα, που πλήγηκε βαριά, δικαιούται και οφείλει να διεκδικήσει αποζημίωση όπως έχουν κάνει κι άλλες χώρες και προβλέπεται νομικά).

4. Κούρεμα επαχθούς χρέους (Ξεκίνησε ήδη η επιτροπή που κάνει τις μελέτες για το παράνομο κομμάτι του χρέους μέσα στο εθνικό μας χρέος και οφείλουμε να διεκδικήσουμε να κουρευτεί).

Η Ελλάδα έχει όραμα υψηλής στρατηγικής, εντός Ευρώπης, και θα το εφαρμόσουμε για όλους τους ανθρώπους μας που έχουν περάσει δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι Ελλαδίτσα της μιζέριας και γι'αυτό ποτέ δεν πεθαίνει. Η Ελλάδα είναι η αρχή της Ευρώπης, το σπίτι των Ελλήνων και του Ελληνισμού, το σπίτι της δημοκρατίας και της αντίστασης, έχει ξεπεράσει πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες εδώ και αιώνες, δεν είναι τώρα που πρόκειται να το βάλει κάτω. Η Ελλάδα δεν ανήκει απλώς στην Ευρώπη, είναι Ευρώπη, και με την δυναμική της θα συνεχίσει για ένα ανθρώπινο και δίκαιο μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...