Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

4η Φεβρουαρίου - η συνέχεια

4η Φεβρουαρίου - η συνέχεια
Θεοδωρής Τσιαμίτας


Για όσους αρχικά νομίζανε πως το πρώτο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία μας θα ήταν μια αποτυχία, η ανάδραση του λαού του Ελληνισμού τους εξήγησε ξεκάθαρα πως η μόνη αποτυχία της ιστορίας είναι η πολιτική που πηγάζει απο την κενή και μηδενιστική ιδεολογία τους. Αυτή η πράξη των Ελλήνων έκανε το συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου ιστορικό. Η εξουσία και πάλι προσπάθησε να το μειώσει με τις δηλώσεις προπαγάνδας που μας έχει όλους συνηθίσει μα ήδη έβαλε νερό στο κρασί της σε σχέση με πριν. Μετά το ιστορικό συλλαλητήριο έκαναν λόγο για πρώτη φορά για την ανάγκη σταματήματος του Σκοπιανού αλυτρωτισμού στον συμβιβασμό που διατήθονταν να κάνουν. Ωστόσο αυτό δεν ήταν επουδενί αρκετό. Κι ενώ νόμισαν πως το συλλαλητήριο ήταν μια εκτόνωση, σύντομα κατάλαβαν οτι ήταν μόνο το πρώτο. Διότι όταν ανακοινώθηκε το δεύτερο στην Αθήνα δυσκολεύτηκαν και το ήλπιζαν ξεφουσκωμένο. Πού να ήξεραν! Κι ακόμη χειρότερα, πού να ήξεραν οτι κεντρικός ομιλητής θα ήταν ο μέγας Μίκης Θεοδωράκης; Κι όμως, συνέβη, ως ενισχυμένη συνέχεια του πρώτου. Κι ασφαλώς ήμασταν κι εμείς εκεί με την φυσική μας παρουσία!
Η χαρά που σου δίνει ένας αγώνας που είναι δίκαιος δεν περιγράφεται, ειδικά όταν μπορείς να την μοιραστείς. Και ήμασταν πάρα πολλοί για να την μοιραστούμε. Όπως είπε κι ο Δάσκαλος, τα κόμματα όταν κάνουν λάθος φεύγουν, οι κυβερνήσεις όταν κάνουν λάθος πέφτουν, ο Ελληνισμός δεν έπεσε ποτέ. Κι όπως έλεγε και ένα εκ των συνθημάτων της 4ης Φεβρουαρίου, δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την σημασία της αντίστασης σε αυτή την εξουσία του κενού που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν το κόστος που μπορεί να έχουν οι αποφάσεις της για το μέλλον μας και γι'αυτό ο αγώνας της αντίστασής μας ενισχύεται συνεχώς. Αυτό τον καλό αγώνα θα τον δώσουμε ως το τέλος.



Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη, Σύνταγμα, 04/02/2018




Καταγραφή Γιώργος Αναστασόπουλος

Καλοί μου Έλληνες, αδέρφια μου, φασίστες, ρατσιστές, τρομοκράτες, Ναζιστές, αναρχικοί, τραμπούκοι.

θα μάθατε ασφαλώς ότι οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές, μάζευαν υπογραφές και χθες έριξαν μπογιές στο σπίτι μου για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε σένα κυρίαρχε λαέ. Για να μη σου μιλήσω με λόγια σταράτα, πατριωτικά, φλογερά και ασυμβίβαστα όπως έμαθα να μιλώ σε όλη μου τη ζωή και όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε Ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.

Λοιπόν, άκουσε. Σήμερα το πρωί έλαβα μια ποιητική συλλογή από την Θεσσαλονίκη και σας τη διαβάζω, ένα σημαδιακό απόσπασμα.
Το πνεύμα, ο νους, ανθίζουν με τον Θαλή, τον Θουκυδίδη, τον Πρωταγόρα, τους τραγικούς, την τόλμη του Θεμιστοκλή και του Κολοκοτρώνη.

Φίλοι και φίλες, αφιερώνω την ομιλία μου στον Έλληνα που μας έβγαλε από τον Οθωμανικό ζυγό και που πέθανε σαν σήμερα, στις 4 του Φλεβάρη του 1843, στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Εγώ δεν ντρέπομαι όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πολύ απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη.

Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών που είναι σκέτοι δειλοί τρομοκράτες. Σαν αυτή των μειοψηφιών που μας κυβερνούν και καταστρέφουν τη χώρα μας οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών που είναι πονηροί, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος που μας δαγκώνει και μας πονά γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι' αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο! Και τώρα που ξεδίπλωσα την ταυτότητά μου προς όλες τις κατευθύνσεις, μπορώ να αρχίσω την ομιλία μου.

Αγαπητοί μου πατριώτες και πατριώτισσες, σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα φαίνεται να συσσωρεύονται γύρω μας απειλητικά, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι όσο ποτέ αυτά τα νέα αλλά απροσδόκητα για μας προβλήματα.

Τα Σκόπια με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης «Μακεδονίας του Αιγαίου». Ο στόχος αυτός λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως βασικός εθνικός στόχος της γειτονικής χώρας, με αποτέλεσμα να έχουν γαλουχηθεί γενιές Σκοπιανών με την ιδέα αυτή και να έχουν σήμερα την πεποίθηση ότι είναι κατ' ευθείαν απόγονοι των Βασιλέων της Μακεδονίας Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με μια κολοσσιαία πραγματικά προπαγάνδα, κατόρθωσαν να παρασύρουν σ' αυτή την ιστορική γελοιότητα μεγάλο αριθμό κρατών επωφελούμενοι συγχρόνως και από τη στάση των Ελλήνων κατά καιρούς υπευθύνων, που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να ανασκευάσουν στα μάτια των ξένων αυτή την χονδροειδή παραποίηση της Ιστορίας.

Πρέπει επομένως κι εμείς να αναγνωρίσουμε ότι είναι και δική μας ευθύνη το γεγονός ότι επιτρέψαμε να ανατρέφονται τόσες γενιές Σκοπιανών με τις ιδέες που ανέφερα, ώστε σήμερα να εμφανίζεται ως μάταιο ή ακόμα και άδικο να ζητάμε απ' αυτούς να αλλάξουν το όνομά «τους» που έχει γίνει ένα με τον εαυτό τους και να έχουμε φτάσει στο θλιβερό σημείο που μας θίγει ως Λαό, να είμαστε σήμερα αναγκασμένοι να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας! Από την άλλη πλευρά δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας, γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι με τις δυνάμεις που στοχεύουν ανοιχτά κατά της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Τότε τι μπορεί να γίνει; Νομίζω...


Ολόκληρη η ομιλία εδώ: http://lygeros.org/articles.php?n=37274&l=gr
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...