Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Η αποχή ως πράξη εναντίον της Δημοκρατίας

Η Αποχή ως Πράξη Εναντίον της Δημοκρατίας
Θεοδωρής Τσιαμίτας


     Αν θέσουμε ως ερώτηση ποιός είναι ο λόγος ώστε να απέχει κανείς απο τις εκλογές, είναι σίγουρο πως θα λάβουμε διάφορες απαντήσεις, κι αυτό είναι ήδη ενδεικτικό της έλλειψης ορθολογικής σκέψης πίσω απο τα επιχειρήματα υπέρ της αποχής.
     Αν όμως ξεκινήσουμε ανάποδα απο το σύνηθες και αναρωτηθούμε ορθολογικά ποιός έχει αντικειμενικό λόγο να ενοχλείται όταν κάποιος ψηφίζει; 
     Μπορεί, για παράδειγμα, να είναι οι συμπολίτες του που ενοχλούνται; Δεν υπάρχει λόγος. 
     Είναι οι πολιτικοί; Αντιθέτως. 
     Είναι μήπως τα κόμματα; Απεναντίας. 
     Τότε, ποιός μπορεί να έχει έναν αντικειμενικό λόγο για να ενοχλείται όταν κάποιος ψηφίζει; 
     Εξετάζοντας αυτή την ερώτηση, είναι μάλλον αναπόφευκτο να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως, εξ' ορισμού, μόνο αυτός που ανήκει στην κατηγορία όσων είναι εναντίον της δημοκρατίας. 
     Διότι μόνο κάποιος που είναι του απολυταρχισμού και οραματίζεται πραξικοπήματα και δικτατορίες έχει αντικειμενικό λόγο να ενοχλείται κάθε φορά που κάποιος ψηφίζει. Γιατί η ψήφος είναι η πράξη που ενεργοποιεί την δημοκρατία. Συνεπώς, η ψήφος είναι το αναγκαίο ελάχιστο γεγονός ώστε η τελευταία να υπάρχει.
     Επί της ουσίας, η δημοκρατία είναι μια ερώτηση, η οποία θεμελιώνεται πάνω στην απάντηση του καθένα. Είναι η ερώτηση για το πώς θέλουμε να κυβερνηθεί ο τόπος μας. Και η ψήφος μας είναι η απάντηση.
     Αυτός που δεν ψηφίζει απλώς δεν απαντά. Για οποιονδήποτε λόγο κι αν το έχει κάνει, δεν έχει καμία σημασία πρακτικά, διότι μόνο αυτός θα τον γνωρίζει. Το μόνο που προσμετρήθηκε είναι πως όταν ρωτήθηκε, δεν απάντησε. Έτσι ήταν πάντα κι έτσι θα παραμείνει, εφόσον δεν προβλέπεται διαδικασία εξέτασης των λόγων όσων δεν ψήφισαν, πόσο μάλλον πιθανής αξιοποίησής τους.
     Συνεπώς, όταν κανείς απέχει από την ψηφοφορία, απέχει από την δημοκρατία. Κι αφού όπως είπαμε αυτός που δεν ψηφίζει είναι αυτός που δεν απαντά, όταν αυτοί που δεν απαντούν είναι αρκετοί, τότε επιτρέπουν ακόμη και σε ακραίες μειοψηφίες να έρθουν στην εξουσία, εφόσον όσο μικρότερη είναι η μάζα των ψηφοφόρων, τόσο το ευκολότερο να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα ποσοστά και να πάρουν την εξουσία. 
     Κι έτσι, καταντήσαμε στην Ελλάδα με ένα κόμμα ακραίων ιδεολόγων που παραδοσιακά αντιπροσώπευε το 3-4% του πληθυσμού, να είναι κυβέρνηση της Ελλάδος και να συντελεί την μεγαλύτερη προδοσία στην ιστορία του Ελληνισμού - την αυτόβουλη, οικειοθελή παραχώρηση ενός τεράστιου μέρος της ιστορίας και ταυτότητάς του, της Μακεδονίας. 
     Μπορείς να πεις ότι θέλεις για να εξηγήσεις γιατί απείχες. Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν απείχε κανείς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. 
     Γι αυτό είναι πρέπον ο καθένας να το σκεφτεί πολύ καλά για τις επόμενες εκλογές. Διότι και η ψευτοσυμφωνία των Πρεσπών ακυρώνεται, ειδικά τώρα που ακόμη δεν έχει μπει σε ισχύ λόγο της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 
     Κι αν δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος να σε εκφράζει επαρκώς - που είναι το πιθανότερο και λογικότερο - τότε παλεύεις για να φέρεις τους υποψηφίους όσο πιο κοντά στις θέσεις σου. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από την παθητική αναμονή, μέχρι, ως δια μαγείας, να εμφανιστεί ο πρίγκιπας του παραμυθιού επάνω στο ολόλευκό του άλογο, για να τον ψηφίσεις. 
     Μόνο μέσω της ενεργής συμμετοχής και πίεσης λειτουργεί ορθολογικά η δημοκρατία.


     ΥΓ   
     Τα πολιτικά συστήματα στα οποία ο λαός δεν ψηφίζει έχουν ονόματα. Λέγονται δικτατορίες, μοναρχίες, ολιγαρχίες, τυραννίες, καθεστώτα.






Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Γιατί δεν είναι ακόμη διεθνής συμφωνία, αλλά διμερές προσύμφωνο; Ομιλία Ν. Λυγερού.

Γιατί δεν είναι ακόμη διεθνής συμφωνία, αλλά διμερές προσύμφωνο; 
Ομιλία Ν. Λυγερού


Αντιγράφω σχόλιο της Ειρήνης Σφακιανάκη η οποία αποδελτίωσε ομιλία του Νίκου Λυγερού (01/04/2019) στην Κρήτη:
Από τις πιο μεστές ομιλίες του κ. Νίκου Λυγερού εχθές στο Πνευματικό κέντρο Αγ. Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης.
(0.20') εξηγεί γιατί ισχύει ο όρος Προσύμφωνο και όχι συμφωνία (ακόμη)
(2.31') Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί από τις 29 χώρες του ΝΑΤΟ λόγω του άρθρου 2. Μέχρι τώρα έχουν υπογράψει 7 χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Δανία..)
(4.20') Θα ολοκληρωθεί όλο το πρωτόκολλο εισδοχής και μετά θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία
(4.40') και (5.18') Το Σύνταγμα στα Σκόπια θα τροποποιηθεί μόνο αφού υπογράψουν οι 29 χώρες του ΝΑΤΟ
(5.42') Μόνο μετά (την αποδοχή των 29 χωρών του ΝΑΤΟ) μπορεί το προσύμφωνο να ονομαστεί συμφωνία
(6.00') Η ενταξιακή πορεία στην ΕΕ
κρατάει πάνω κάτω 10 χρόνια
(6.30') Από το ΝΑΤΟ δεν γίνεται να σε διώξουν ούτε να φύγεις από μόνος σου
(6.58') Το προσύμφωνο είναι έτσι δομημένο για να μην είναι κατανοητό
(8.08') Το προσύμφωνο έχει το άρθρο 8 εδάφιο 5 το οποίο έχει το δικαίωμα ισχύς χωρίς να έχει κυρωθεί από τις δύο χώρες. Αυτό πρέπει να κτυπηθεί στα δικαστήρια
(8.37') Το άρθρο 8 εδάφιο 5 ισχύει χάρη του άρθρου 20 εδάφιο 4
(9.07') Το προσύμφωνο λέει μέσα ότι μπορεί να τροποποιηθεί εκτός από το άρθρο 1 και 7
(24.18') Τι erga omnes όταν ο ύμνος των Σκοπιανών δεν αλλάζει και περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία και Μακεδόνες και όχι μόνο μια φορά
(24.44') Οι εξωτερικές πιέσεις αφορούν αποκλειστικά την χώρα (Σκόπια) και όχι το όνομα
(37.50') Αφού υπάγεται στα Ηνωμένες Έθνη υποτίθεται, γιατί πρέπει να στείλουμε ρηματική διακοίνωση στο τέλος; (σχετικά με τον ισχυρισμό ότι είναι διεθνής και όχι διμερής συμφωνία)
(38.45') Είναι απλώς μια διμερής σχέση (39.01') ένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να αναγνωρίσει ένα άλλο κράτος. Ο μόνος θεσμός που αναγνωρίζει τα κράτη είναι τα ΗΕ.Έχει δικαίωμα όμως ένα κράτος να υπογράψει μια διμερής σχέση όπου λέει εγώ σε λέω έτσι, εσύ με λες έτσι, είμαστε εντάξει. Αυτό δεν επιβάλλει τίποτε σε κανέναν άλλον.
(40.58') Ακυρώνεται από την επόμενη Βουλή. Η επόμενη Βουλή δεν είναι δεσμευμένη, δεν είναι μια διακρατική συμφωνία που θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλα τα άλλα κράτη και βέβαια μπορεί να αλλάξει.
(45.43') ψηφοφορία στην Βουλή, δυο επιλογές, είτε έχετε τα κότσια και το φέρνετε στην Βουλή είτε πετάτε το μπαλάκι στο λαό και κάνετε δημοψήφισμα.


Οι νεοδημοκράτες

Οι νεοδημοκράτες
Θεοδωρής Τσιαμίτας


     Οι νεοδημοκράτες δεν πειράζει να είστε νεοδημοκράτες, εφόσον είστε πρώτα και πάνω από όλα Έλληνες πατριώτες. Διαφορετικά, είστε κομματόσκυλα και δεν διαφέρετε καθόλου από των άλλων κομμάτων. Αν δηλαδή επιθυμείτε να καταργηθεί η κατάπτυστη ψευτοσυμφωνία των Πρεσπών αλλά προτίθεστε να ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία ενώ ο πρόεδρός της και μελλοντικός πρωθυπουργός της λόγω ασχετοσύνης (ή παντελούς έλλειψης πατριωτικής ευθιξίας) λέει ξεκάθαρα ότι δεν θα την ακυρώσει, όχι επειδή νομικά δεν γίνεται, αλλά επειδή δεν είναι πολιτικά ηθικό, τότε είσαστε ότι κι οι ΣΥΡΙΖΑίοι, απλώς με άλλα χρώματα. Νοιάζεστε μόνο για το κόμμα, και το αποδεικνύετε όταν το επιλέγετε ενώ αυτό βλάπτει άμεσα και οριστικά τα εθνικά συμφέροντα. Διαφορετικά, πιέστε με κάθε τρόπο να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική, ανήθικη, απαράδεκτη ψευτοσυμφωνία πριν τις εκλογές, ώστε να αξίζει την ψήφο σας. Διότι ψηφίζουμε αποκλειστικά και μόνο όποιους δεσμεύονται ξεκάθαρα πως θα εργαστούν για την ακύρωση, διότι ο Ελληνισμός δεν έχει μάθει ποτέ να συμβιβάζεται με το απαράδεκτο - Ελευθερία ή Θάνατος. Διότι αν η ακύρωση αυτής της ψευτοσυμφωνίας δεν είναι το κυριότερο κριτήριό σας σε αυτές τις εκλογές και νοιάζεστε πρώτα για τα οικονομικά, τις δουλίτσες σας και κανέναν διορισμό, τότε συμπεριφέρεστε ήδη σαν σκλάβοι και είστε όχι καν ίδιοι, αλλά χειρότεροι από άλλους λαούς που δεν έχουν ιστορία και πολιτισμό, γιατί εσείς έτυχε να γεννηθείτε εκεί που υπάρχει, αλλά επιλέξατε να κρατήσετε το φτυάρι που θέλει να τον θάψει.

Βίντεο του Μητσοτάκη για τη συμφωνία, στις 3 Απριλίου 2019:
https://www.facebook.com/giannis.delis.165/videos/10214156417245494/

ΥΓ
Θυμηθείτε, η ΝΔ τον Ιανουαρίου του 2018 ήταν κατά των συλλαλητηρίων. Αφού έγινε το πρώτο της Θεσσαλονίκης που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και στη συνέχεια το άλλο ιστορικό της Αθήνας, η ΝΔ έγινε ξεκάθαρα υπέρ των συλλαλητηρίων. Αυτό αποδεικνύει οτι ο λαός ελέγχει και καθορίζει με άμεσο τρόπο την πολιτική των κομμάτων αλλά και της ίδιας της χώρας, όταν οι ψηφοφόροι τους τα ελέγχουν την ώρα που αυτά είναι στην εξουσία.




There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...