Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Εκλογές και ΑΟΖ. Εξοργήσου, έτσι θα σε ελέγχξω πιο εύκολα.

Εκλογές και ΑΟΖ. Εξοργήσου, έτσι θα σε ελέγχξω πιο εύκολα.

Θεοδωρής Τσιαμίτας


Φόβος, θυμός, ενθουσιασμός, κατάθλιψη, φανατισμός, οργή, είναι μερικά έντονα ανθρώπινα συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν πολλούς ανθρώπους. Όλοι τα έχουμε νιώσει λίγο-πολύ. Κι ο κάθε άνθρωπος τα βιώνει με διαφορετικό τρόπο και ένταση.
Όλοι μας έχουμε ακούσει την σοφή συμβουλή που μας λέει να αποφεύγουμε να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής. Εφόσον όταν είμαστε υπό την επήρεια έντονων συναισθημάτων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμεριστεί η ορθή λογική-κριτική σκέψη μας και να μην πράξουμε όπως θα θέλαμε κι όπως θα έπρεπε σε πολλές περιστάσεις, με αποτέλεσμα όταν συμβαίνει να μετανιώνουμε.
Σε συνδιασμό με ακόμη μια σοφή ρήση του λαού μας που λέει "των φρονίμων τα παιδιά πρίν πεινάσουν μαγειρεύουν" καταλαβαίνουμε πως αν θέλουμε να είμαστε φρόνιμοι, υπεύθυνοι και έτοιμοι για κάθε κατάσταση κρίσης, πρέπει να εκπαιδευτούμε ώστε να δείχνουμε αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία, αυτοπειθαρχία. Έτσι με νηφαλιότητα κι ανεπηρέαστη απο συναισθηματισμούς στρατηγική σκέψη θα πράτουμε λογικά ορθά. Έρχονται οι εκλογές. Κι αυτές δεν είναι όπως οι παλιότερες. Η επιλογή μας σαν λαός θα ορίσει το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον μας, που υπάρχει κίνδυνος αν δεν ψηφίσουμε φρόνιμα να είναι εώς και καταστροφικό. Θα ψηφίσουμε με οργή και θυμό, ή με λογική και στρατιγική? Ξέρουμε όλοι καλά πια πως είναι μεγάλη ανάγκη διότι είναι και η μόνη λύση στην κρίση, να θεσπίσουμε την ΑΟΖ μας ως κράτος τώρα, άμεσα. Έπειτα να κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις με τα κράτη που μας ενώνουν κοινές θάλασσες ώστε να την οριοθετίσουμε. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να νοικιάσουμε σε πετρελαϊκές εταιρίες τα θαλάσσιά μας οικόπεδα ώστε να αρχίσουν οι γεωτρήσεις κι έπειτα οι εξορύξεις πετρελαίου κι αερίου. Κι απο αυτά φίλοι μου, θέλουμε δεν θέλουμε έχουμε άφθονα. Μόνο με την εκμετάλευση του τεράστιου υποθαλάσσιου πλούτου μας μπορούμε να ξετινάξουμε την μιζέρια απο την κοινωνία μας και να ανακάμψουμε οικονομικά. Έχουμε την δύναμη να γίνουμε μια μεγάλη γεωπολιτική δύναμη στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Ας την χρησιμοποιήσουμε τώρα. Οι Κινέζοι ξέρουν πως κάθε κρίση είναι και ευκαιρία, γι'αυτό και συμβολίζουν τις 2 αυτές λέξεις με το ίδιο ιδεόγραμμα. Ας αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία, τώρα! Στις εκλογές της 17 Ιουνίου ψηφίζουμε με λογική και στρατιγική. Ψηφίζουμε για το μέλλον μας και το μέλλον των επόμενων αυτού του τόπου. Ψηφίζουμε για την ΑΟΖ.

-Εσύ δεν θέλεις ΑΟΖ;
-Και βέβαια θέλω !
-Τότε τι περιμένεις;
-Μα εγώ θα την κάνω;
-Έμμεσα, ναι !
-Τι θες να πεις;
-Ψηφίζεις, έτσι δεν είναι;
-Σίγουρα, ειδικά τώρα !
-Ωραία. Άρα ξέρεις τι να κάνεις τώρα !
-Τι να κάνω;
-Να ψηφίσεις ΑΟΖ.
-Σωστά. Θα πρέπει να κοιτάξω τα προγράμματα.
-Αυτό για να σιγουρευτείς, είναι το καλύτερο.
-Κι αν δεν βρω τίποτα;
-Τότε το αφήνεις στο παρελθόν.
-Έχεις δίκιο, χρειαζόμαστε μέλλον τώρα.
-Η ΑΟΖ είναι το μέλλον της πατρίδας μας.
-Κι αν δεν υπάρχει αναφορά, δεν έχει μέλλον.
-Έτσι ο καθένας μπορεί να συμβάλει στον αγώνα.
-Και μάλιστα έμπρακτα.
-Κάθε ψήφος είναι ένα βήμα προς την ΑΟΖ.
-Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί τόσο πρακτικά.
-Έτσι τα πράγματα είναι απλά.
-ΑΟΖ ή τίποτα !
-Δεν έχουμε άλλη λύση τώρα.
-Θα το πω και στους δικούς μου.
-Ακόμα καλύτερα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...