Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η επόμενη πραγματικότητα.

Είναι καλό που και που να κάνουμε διάφορες φιλοσοφικές ερωτήσεις στον εαυτό μας τύπου "πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο" και να σκεφτόμαστε πιθανές απαντήσεις. Το σίγουρο είναι πως για να αλλάξει ο κόσμος πρέπει κάποιος να τον αλλάξει, δεν θα γίνει απο μόνη της η αλλαγή. Για να αλλάξουμε εμείς κάτι άλλο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε προς αυτή την κατεύθυνση τον εαυτό μας. Μετά να εμπνεύσουμε τους γύρω μας με αυτόν τον αέρα της αλλαγής κι αυτοί με την σειρά τους τους γύρω τους. Κι έτσι βήμα-βήμα σταθερά θα αλλάξουμε όλοι μαζί, συλλογικά. Τότε μόνο θα έχει αλλάξει κι ο κόσμος προς το καλύτερο. Ωστόσο κάνω και την εξής σκέψη:
Εμείς-η γενιά μας- που μπορούμε και χρησιμοποιούμε το ίντερνετ, το μεγαλύτερο μέσον ενημέρωσης και επικοινωνίας έχουμε και τεράστιες δυνατότητες. Η μεγάλη μας δύναμη είναι οτι μπορούμε να δρούμε συλλογικά, όλοι μαζί, έτσι ώστε πρώτα να θέτουμε στόχους κι έπειτα να τους πετυχαίνουμε. Δημιουργήστε blogs, σελίδες στο facebook, youtube profiles για να επικοινωνούμε και να συνεννοούμαστε, ώστε να συμμετέχουμε ενεργά στα πολιτικά -και όχι μόνο- της χώρας συλλογικά. Ας πάρουμε πραγματικά στα χέρια μας τα πράγματα. Μέσω συζητήσεων, μέσω ανταλλαγής απόψεων, μέσω των διαφωνιών που καταλήγουν σε συνεννόηση και της λογικής σκέψης θα μπορούμε να ορίζουμε στόχους, να ζητούμε και να απαιτούμε οτι νομίζουμε πως είναι καλό και πρέπον να γίνει απο κόμματα και κυβερνήσεις. Έτσι θα έχουμε πρακτική δύναμη. Θα είμαστε ένας συντονισμένος μοχλός πίεσης σκεπτόμενων πολιτών. Τότε πραγματικά οι πολιτικοί θα ακούν εμάς, και θα υποχρεώνονται σε εμάς, δηλαδή στον λαό. Τότε μόνο θα είναι που ο λαός θα ελέγχει πραγματικά τις κυβερνήσεις κι όχι οι κυβερνήσεις τον λαό. Μιλήστε με φίλους σας, σκεφτείτε, συζητήστε το. Βρείτε με στο facebook και στο e-mail μου και μιλήστε και μαζί μου. Ας δημιουργήσουμε μια ομάδα σκέψης και πράξης για την χώρα αλλά και την Ανθρωπότητα. Ας αρχίσουμε τώρα, απο εδώ!

Ο κόσμος προχωράει προς τα εμπρός, αλλάζει, η ανθρωπότητα εξελίσσεται κι αυτό γίνεται επειδή κάποιοι Άνθρωποι οραματίζονται το μέλλον και παράγουν έργο για να το διαμορφώσουν και να το αφήσουν στα χέρια των επόμενων. Τέτοιοι, είναι οι δημιουργοί της επόμενης πραγματικότητας. Ας ανήκουμε σ'αυτούς. Ας σκεφτόμαστε, ας οραματιζόμαστε. Δεν το θέλεις σαν άνθρωπος να είσαι και εσύ συνδημιουργός της πραγματικότητας που ζείς ή που θα ζήσεις? Δεν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά σ'αυτό το έργο? Να δράς κατά βούληση, όχι μονάχα να αντιδράς? Η επόμενη πραγματικότητα είναι και στα χέρια σου, πώς θα την διαμορφώσεις?

2 σχόλια:

  1. πολύ αισιόδοξο μήνυμα. αν όλοι το βλέπανε έτσι, η ζωή μας θα ήταν πολύ πιο ποιοτική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου και το σχόλιο!
    Δεν πειράζει που δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Καθόλου. Αρκεί να το βλέπουν κάποιοι. Έστω κι ένας αρχικά. Έπειτα μια ομάδα. Αυτοί είναι ικανοί να φέρουν την αλλαγή μιας κοινωνίας. Ο κόσμος νομίζω πως πάντοτε ιστορικά άλλαζε απο τους σπάνιους. Ο Σωκράτης, ο Αρχιμίδης ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Χριστός, ο Γκάντι, ο Βούδας, ο Νεύτωνας, ο Τέσλα, κι άλλες τεράστιες ιστορικές μορφές ήταν πάντα οι "λίγοι" στην κοινωνία τους. Ήταν οι εξεραίσεις κι όμως αυτοί στάθηκαν πιο δυνατοί απ τους πολλούς και αλλάξαν την πραγματικότητα για τους επόμενούς τους κι έτσι χαράχτηκαν στην ιστορία της ανθρωπότητας για πάντα. Δεν πειράζει αν είμαστε λίγοι λοιπόν, μπορούμε να είμαστε τέτοιοι σπάνιοι? Τότε μαζί ας αλλάξουμε τον κόσμο για μας αλλά και τους πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...