Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Γυμνάσου, είναι ανάγκη

Γυμνάσου, είναι ανάγκη

Θεοδωρής Τσιαμίτας


Ο τίτλος του blog είναι "σκέψου, είναι ανάγκη". Λόγω της σκέψης ξέρουμε οτι είμαστε άνθρωποι, αν δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε οτι το σκεφτόμαστε, δεν θα το ξέραμε. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να κάνουμε σκέψεις, να το συνειδητοποιήσουμε και να τις κατευθύνουμε για να παράγουμε συγκεκριμένο έργο που στο τέλος θα είναι αυτό που θα ορίσει τι και ποιοί είμαστε στ'αλήθεια. Ο σκύλος δεν ξέρει οτι είναι σκύλος. Δεν το σκέφτεται. Το μόνο που μπορεί είναι να ξεχωρίσει (κι αυτό όχι απόλυτα πάντοτε) τους ομοίους του απο τα άλλα ζώα. Δεν ξέρει όμως τί είναι, ούτε τι είναι τα υπόλοιπα ζώα.
Αναλογιζόμενοι την λατινική φράση "νούς υγιής εν σώματι υγιεί" αναγνωρίζουμε την σημασία της σωματικής υγείας που επηρεάζει άμεσα και την πνευματική-ψυχική υγεία. Ειδικότερα το καλοκαίρι, άνδρες, γυναίκες, φοράμε λιγότερα ρούχα. Εκτίθεται περισσότερο το σώμα μας. Είναι ακόμη ένα κίνητρο για να το προσέχουμε, για να είναι όμορφο και υγιές. Ας προσέχουμε την διατροφή μας κι ας κάνουμε γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη να πάμε στα γυμναστήρια αν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε, μπορούμε να γυμναζόμαστε και στο σπίτι. Όλοι μπορούν να κάνουν λίγα push ups, κοιλιακούς, τρέξιμο, κολύμπι. Αυτά είναι αρκετά για να μας κρατήσουν σε καλή φόρμα. Η σωματική μας κατάσταση επηρεάζει άμεσα και με πολλούς τρόπους και την ψυχολογία μας. Ας βοηθήσουμε λοιπόν το σώμα μας, με απώτερο σκοπό πάντα το πνεύμα.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

There Are Two Modes of Being

There are two modes of being Theodoris Tsiamitas There are two modes of being: a) Being conscious by choice, by carefully monitor...